LJP: Miniconcert met panfluit en piano

MIDDELBURG – Het miniconcert in de Middelburgse Koorkerk in het kader van het Lange Jan Project Middelburg wordt donderdag 19 oktober verzorgd door Ankie Kaljouw op panfluit en Lenie Stokman op piano. In de Wandelkerk is de tentoonstelling ‘Stillevens in steen’ te zien van Cobi Boone en grafisch werk van Michiel Hermsens. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.

Op het programma van het miniconcert in de Koorkerk (15.00 uur) staat werk van M. Mans, G.F. Händel, A. Thomas, C. Gounod, M. Patterson, C. Arvinte en E. Valentin.

Ankie Kaljouw.

Ankie Kaljouw begon op latere leeftijd met panfluitspelen. Ze volgde lessen bij Simon Christiaansen en studeerde bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu. Aan de Zeeuwse Muziekschool volgde zij theorielessen. Daarnaast nam ze deel aan de Summerschool of Early Music in Prachatice (Tjechië). Sindsdien wordt zij gecoacht door de Tjechische panfluitiste Liselotte Rokyta. Ankie Kaljouw speelde in het Balkanensemble van de Haagse Muziekacademie onder leiding van MIhai Scarlat en werkt regelmatig mee aan kooroptredens en concerten.

Lenie Stokman begon op zevenjarige leeftijd met orgellessen, maar ook de piano trok haar aan. Sinds haar twaalfde kwam daar ook de accordeon bij. Zij behaalde bij het IDE in Gorinchem het diploma koordirectie. Lenie Stokman treedt veelvuldig op als begeleidingspianiste van koren en solisten en is actief als kerkorganist.

Toegang vrij, er is een collecte aan de uitgang.