Mar van der Veer geeft matineeconcert in Ouddorp

OUDDORP – Dr Mar van der Veer geeft zaterdag 15 juli vanaf 11.00 uur een concert op het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp. In het concert komt de hele liturgie van een kerkdienst muzikaal aan de orde.

Dr Mar van der Veer.

Mar van der Veer zal werken ten gehore brengen van onder anderen Felix Mendelssohn Bartholdy, A. van Noordt en G.A. Homilius.

Dr Mar van der Veer (1951) is op latere leeftijd theoloog geworden. Hij studeerde aan de Faculteit voor Protestantse Theologie in Brussel en haalde in 2018 zijn masterdiploma. Vervolgens studeerde hij aan de Universiteit Utrecht en promoveerde eind 2020 over het geloof van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Deze dissertatie is uitgegeven door Skandalon onder de titel Felix Mendelssohn, zijn geloof in zijn brieven. Van der Veer gaat regelmatig voor in kerkdiensten. Tevens is hij cantor van de Thomaskerk te Zierikzee. Aan het begin van zijn loopbaan studeerde hij orgel en schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij was bijna 40 jaar docent muziek aan de CSG Prins Maurits in Middelharnis.