Matineeorgelconcert in Ouddorp door echtpaar Agterhuis

OUDDORP – Het matinee-orgelconcert in de Dorpskerk van Ouddorp wordt zaterdag 22 juli verzorgd door ds E. Agterhuis uit Heinenoord. Zijn echtgenote Tine Agterhuis-Danneberg speelt op viool een aantal werken mee.

Het echtpaar zal  verschillende werken ten gehore brengen van onder anderen Heinrich Scheidemann, Georg Böhm  en Felix Mendelssohn Bartholdy.

Ds. E. Agterhuis (1988) is sinds 2018 predikant van de hervormde gemeente in Heinenoord. Hij studeerde theologie in Leiden en Amsterdam en deed de kerkelijke opleiding in Groningen. Als jong was hij bezig met muziek. Zo speelde hij cornet in  de christelijke brassband Excelsior in Zalk en de Christelijke Muziekvereniging in Hattem. Hij volgde als student orgellessen bij Jaap Neuteboom in Hattem en was voorafgaand aan zijn predikantschap als organist onder meer verbonden aan de hervormde gemeente Wezep, de protestantse gemeente Driebergen-rijssenburg en het AMC ziekenhuis in Amsterdam.

Tineke Agterhuis-Dannenberg (1985) volgde van haar zevende tot haar achttiende vioollessen bij Frans Hengeveld, voormalig violist bij het Concertgebouworkest. Daarnaast was zij violiste in het christelijke symfonieorkest Sjosjanim in Amersfoort. Tijdens haar studententijd in Groningen en Den Haag was ze lid van het studentensymfonieorkest Valerius. Ze studeerde internationale betrekkingen en bestuurskunde en is nu werkzaam als IT-consultant.

Het matineeconcert begint om 11.00 uur.