Nazomer Concertweek bij Kerk biedt Podium

MIDDELBURG – Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde Kerk in Middelburg heeft in de Nazomer Concertweek twee bijzondere uitvoeringen: op maandag 23 oktober (15.30) uur geeft Dimitri Boekhoorn een harpfluitrecital. Dit concert is in samenwerking met de Muziekschool Zeeland. Zondag 29 oktober (15.00 uur) treedt het Meraki trombonekwartet op.

Van trilling tot rilling

Dimitri Boekhoorn.

De in Frankrijk wonende Nederlander Dimitri Boekhoorn is specialist op de oude en moderne harp en is daarnaast een gerenommeerd fluitist. Dimitri Boekhoorn doceerde aan de universiteit van Rennes en heeft een doctoraat in Keltische studies. Hij publiceerde over Keltische cultuur en oude muziek en werkte mee aan muziekfestivals in Europa.

Zijn repertoire bestaat uit traditionele en Keltische muziek, muziek uit de Renaissance en Barok en eigen composities. Tijdens het concert op 23 oktober onder de titel ‘Van trilling tot rilling” zal hij diverse soorten harpen en fluiten laten horen en zien. Zijn speciale lichte speltechniek levert een unieke klank op met veel muzikale versiering.

De ziel van het koper

Meraki Kwartet.

Het Meraki trombonekwartet is opgericht in 2022 en bestaat uit Hans de Doelder (alt- en tenortrombone), Arjen Pekaar (tenortrombone), Rob Hartman (bastrombone) en Corné van Stee (bastrombone). De naam Meraki komt uit het Grieks en betekent zoveel als iets van jezelf in je werk leggen, ziel, creativiteit, liefde.

Op zondagmiddag 29 oktober laat dit kwartet het publiek de veelzijdigheid van de trombone horen met een gevarieerd programma onder de titel ‘De ziel van het koper’. Het kwartet zal werken uitvoeren van Bruckner, Bach, Mendelssohn, Gershwin en Bernstein, waarmee het grote bereik in toonhoogte, dynamiek en de klankkleur van de trombone ten volle tot uiting wordt gebracht.

De toegang tot beide concerten is vrij, een vrijwillige bijdrage van (minimaal) € 7,50 wordt op prijs gesteld.