Avond van gedenken in Oostkapelle

OOSTKAPELLE – De protestantse Dorpskerk is vrijdagavond 3 november open voor iedereen die iemand wil gedenken. De protestantse gemeente wil Kerk in en voor het Dorp zijn en start daarom nieuwe initiatieven op, waaronder een algemene herdenkingsbijeenkomst voor overledenen.

De ‘Avond van gedenken’ is van 19.00 tot 21.00 uur in de Dorpskerk en biedt aan alle inwoners van Oostkapelle de mogelijkheid om stil te staan bij hen die zijn overleden en met wie zij zich nog altijd verbonden weten. Zij die het afgelopen jaar zijn overleden, maar ook zij die eerder heengingen. Iedereen die een dierbare mist is deze avond kort of iets langer welkom.

Tijdens de herdenkingsavond is er een doorlopend programma, zonder begin of eind, iedereen kan komen en gaan op een zelfgekozen moment. Er zijn bezinnende teksten en gedichten, er klinkt passende muziek, er zijn momenten van stilte en iedereen krijgt de gelegenheid persoonlijk een kaars aan te steken voor een dierbare en/of een naam te noemen. Loop binnen en steek ook een kaarsje aan.