Evensong uitgelegd en vrouwenkoor Quodlibet in Lange Jan Project

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project Middelburg biedt donderdag 29 juni 2023 om 13.00 uur in de Wandelkerk een meditatief moment met Ineke Wijkhuijs-Van den Driest en om 15.00 uur in de Koorkerk een miniconcert door het vrouwenkoor Quodlibet onder leiding van Christian Blaha. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur geopend. In de torenvoet van de Lange Jan is deze week nog de beeldententoonstelling te zien van Wil Goed.

Ineke Wijkhijs-van den Driest gaat in het Meditatief Moment in op Choral Evensongs, de Engelse kathedrale muziek. De Evensong, in de Engelse traditie een vorm van dagelijks gebed, kwam rond 1980 in Nederland in zwang. In Nederland is de frequentie een stuk lager, zoals maandelijks op de eerste zondag van de maand in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Aan de hand van de liturgie van de Evensong op de zondag van de Heilige Drie-eenheid (4 juni) laat Ineke Wijkhuijs de bezoekers ervaren dat het beluisteren en samen zingen van Engelse kerkmuziek betekenisvol is en verbindend werkt. Ineke Wijkhuijs is sinds april 2018 dirigent van De Evensingers, het koor dat maandelijks de Evensongs in de Sint Jacobskerk verzorgt. Daarnaast leidt Ineke de cantorij van de protestantse gemeente in Oost-Souburg en is zij regelmatig organiste in verschillende protestantse gemeenten op Walcheren.

De muzikale begeleiding van dit Meditatief Moment is in handen van Cocky Klaver.

Miniconcert

Van 15.00 tot 15.30 uur geeft het vrouwenkoor Quodlibet onder leiding van Christian Blaha een miniconcert in de Koorkerk. Amber Mertens begeleidt op piano. Er worden werken ten gehore gebracht van Antonin Dvoräk, Edward Elgar, Wim Hartsuijker, August Glück en Franz Schubert.

Qoudlibet uit Middelburg zingt zowel klassieke als hedendaagse muziek, speciaal geschreven voor vrouwen- en jongenskoren. Naast het vaste repertoire worden nieuwe uitdagingen aangegaan en samenwerkingsvormen gezocht om van alles wat en voor elk wat wils te zingen: quodlibet!

Toegang vrij, er is een collecte aan de uitgang.

Het vrouwenkoor Quodlibet uit Middelburg.