LJP: Levenslust, een jonge pianiste en stoere koppen

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project in Middelburg biedt donderdag 17 augustus een Meditatief Moment door Marga Haas en een miniconcert door pianiste Amber Mertens.

Marga Haas spreekt vanaf 13.00 uur in de Koorkerk over ‘Levenslust’. Het Meditatief Moment wordt muzikaal omlijst door Henk Goudswaard op piano. Theologe Marga Haas is geestelijk verzorger in het hospice in Middelburg, waar zij zorgt voor mensen die hun naderende levenseinde onder ogen moeten zien. ,,Het is een diep ervaren dat het leven een

Marga Haas.

geschenk is, elke dag opnieuw. Zo groeit de dankbaarheid voor het leven dat wij zomaar ontvingen en dat wij ooit uit handen zullen moeten geven, maar dat wij de tijd daartussen intens mogen beleven. Sterfelijkheid en levenslust blijken heel dicht bij elkaar te liggen’’, aldus Marga Haas. Elke twee weken schrijft zij een overweging bij een Bijbeltekst op haar blog Parelduiken in de Bijbel.

Pianiste Amber Mertens, is, hoewel pas 19 jaar, toch een oude bekende in de miniconcertreeks. Zij volgde de talentenopleiding aan de Muziekschool Zeeland in Goes bij Henny van eersel, Rien Balkenende en Dies van den Berg. Na het behalen van haar tweetalige VWO-opleiding op 16-jarige leeftijd, werd ze toegelaten tot de bacheloropleiding Klassiek Piano aan het conservatorium Fontys (Acamedy of Music and Performing Arts in Tilburg, waar zij les krijgt van Nicolas Callot. Daarnaast volgde ze verschillende masterclasses bij
Mariane Boer, Lestari Scholtes, Sergei Edelmann en Wibi Soerjadi.

Amber Mertens.

Op het programma van het miniconcert staan werken van J.S.Bach, J. Haydn, F. Chopin en C. Debussy. Het miniconcert in de Koorkerk begint om 15.00 uur.

In de Wandelkerk is de tentoonstelling ‘Beelden van ver’ van Hetty Begheyn te zien met stoere figuren, koppen van krijgers, paarden en mensen rond een bron van levend water. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.