LJP: Miniconcert en Meditatief Moment met veel muziek

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project Middelburg biedt donderdag 20 juli een Meditatief Moment en een miniconcert in de Koorkerk. In de Wandelkerk is de tentoonstelling te zien van Ruth Dagan.

Het Meditatief Moment om 13.00 uur wordt verzorgd door Gerard Askes. Hij spreekt over ‘Muziek kan je raken’. Cocky Klaver verleent muzikale medewerking op piano.

Muziek raakt je.
Het tilt je uit boven jezelf.
Dat geeft energie.
Piekervaringen;
herinneringen;
leven en dood;
een mantra;
een canon;
geloof, hoop en liefde.

Het meditatieve moment is ditmaal afwisselend en met veel zingen, onder meer uit het Liedboek.

Miniconcert

Maaike van der Heijdt (fluit) en Rien Balkende (piano) geven om 15.00 uur een miniconcert. Zij spelen werk van Georges Enesco, Albert Russel en Christian Blaha.

Rien Balkenende en Maaike van der Heijdt.

Maaike van der Heijdt studeerde fluit en piccolo aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. Zij behaalde de diploma’s docerend en uitvoerend musicus en is sinds 1989 vaste fluit- en piccolo musicus bij Het Zeeuws Orkest. Ze werkte vele jaren aan muziekscholen en heeft tegenwoordig een privé-lespraktijk in Middelburg. Al sinds haar studietijd is ze actief in de kamermuziek. Zij speelde jarenlang in een professioneel fluitkwartet, maar ook met harp, gitaar en altviool, in een blaaskwintet en met piano. In 2012 bracht ze de cd Esquisses uit met werken van Franse componisten met invloeden van Spaanse en Italiaanse muziek. Sinds 2014 werkt zij samen met pianist Rien Balkenende.

Rien Balkenende studeerde orgel. piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma Uitvoerend Musicus in 1984 in de Grote Kerk in Dordrecht. Op het gebied van kamermuziek treedt hij veelvuldig op als begeleider van fluit, viool , cello en vocale werken. Als continuospeler is hij betrokken bij het uitvoeren van Bach cantates. Ook zet hij zich in voor uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard von Brucken Fock. Als pianodocent is hij verbonden aan Muziekschool Zeeland en als organist aan de Koorkerk in Middelburg.

Toegang vrij, collecte aan de uitgang.

De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.