LJP: ‘Werken in een hospice … doodgewoon?’ en een miniconcert van vader en dochter

MIDDELBURG – Het Meditatief Moment van het Lange Jan Project Middelburg wordt donderdag 24 augustus (13.00 uur) verzorgd door Marijke Kors met als titel ‘Werken in een hospice … doodgewoon?’. Vader en dochter Rudi en Lise de Munck geven om 15.00 uur een miniconcert. Het Meditatief Moment en het Miniconcert zijn beide in de Koorkerk. In de Wandelkerk is de expositie ‘Beelden van ver’ van Hetty Begheyn te zien van stoere figuren, koppen van krijgers, paarden en mensen rond een bron van levend water. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.

Meditatief Moment

Marijke Kors-Rakers is sinds enkele jaren werkzaam als verpleegkundige in het Hospice Ter Reede in Vlissingen. Zij zal ingaan op onduidelijkheden en veronderstellingen over een verblijf in het hospice. Het Meditatief Moment wordt muzikaal omlijst door Cocky Klaver op piano en Lian Jobse op dwarsfluit. Zij brengen totaal verschillende muziek ten gehore, omdat ook in het hospice totaal verschillende mensen verblijven.

Miniconcert

Lise en Rudi de Munck.

Rudi en Lise de Munck spelen in het Miniconcert muziek van L. Moree, J.S. Bach, N. Rimsky-Korsakov en C. Chaminade. Rudi de Munck is organist van de Gereformeerde Gemeente van Middelburg-Centrum. Hij studeerde orgel bij Bram Beekman en Margreeth C. de Jong. Lise de Munck volgde vanaf haar zesde muzieklessen in de talentklas aan de Muziekschool Zeeland bij Elma Meijer. In juni 2020 behaalde zij haar D-examen cum laude. Sinds september 2020 studeert Lise aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) waar zij dwarsfluitlessen volgt bij Juliette Hurel en Julie Moulin. Voor haar bijvakken piccolo en koordirectie volgt zij lessen bij respectievelijk Wim Steinmann en Wiecher Mandemaker. Lise, winnaar van verschillende nationale en internationale prijzen, werkt bij het Ars Musica Orkest onder leiding van Patrick van der Linden. Daarnaast heeft zij haar eigen lespraktijk dwarsfluit.