LJP: Zomerzingen als afsluiting Meditatief Moment-seizoen

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project Middelburg biedt donderdag 31 augustus in de Koorkerk een laatste Meditatief Moment van het seizoen met als titel Zomerzingen (13.00 uur). Het miniconcert (15.00 uur) wordt verzorgd door het koperkwartet familie Jongepier. In de Wandelkerk is de tentoonstelling ‘Beelden van ver’ van Hetty Begheyn te zien. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.

Het seizoen van de Meditatieve Momenten wordt zingend afgesloten met Hanneke Hollestelle. ‘Zomerzingen’ wordt muzikaal begeleid door Hans Neels. Er wordt gezongen uit het liedboek, uit de Taizébundel en er is ruimte voor verzoeknummers. ,,Om blij van te worden en om op te laden’’, vindt Hanneke Hollestelle. Zij is bestuurslid van de cantorij Hemelsbreed van de Nieuwe Kerkgemeente in Middelburg en zingen is haar lust en haar leven.

Het koperkwartet familie Jongepier speelt tijdens het Miniconcert werken van Ph. Sparke, M. Boekel, F. Mendelssohn en W.A. Mozart.

Het koperkwartet bestaat uit Christian (trompet, cornet), Tijmen (trompet, cornet), moeder Elly (althoorn) en vader Ard-Jan Jongepier (euphonium). De familie werkt al jarenlang mee aan de miniconcerten van het LJP. Beide zonen spelen in verschillende orkesten en bands. Het familiekwartet is een veel gevraagd ensemble voor diverse evenementen.

Koperkwartet familie Jongepier.